Arctic Fox
>
Houd olie op de juiste viscositeit

Houd olie op de juiste viscositeit

Lage temperaturen kunnen rampzalig zijn voor hydraulische vloeistoffen.

Als olie een hoge viscositeit heeft kan de doorvoer naar een pomp drastisch afnemen. Viscositeit van olie is ook wel bekend als stroperigheid of dikvloeibaarheid en staat voor de dikte van het olietype. Olie met een hoge viscositeitsgraad is minder vloeibaar, hierdoor kan er minder druk ontstaan naar de pomp toe. Deze verminderde druk veroorzaakt dampbellen die vrijkomen in de olie. Dit kan schade aan het hydraulische systeem aanrichten. Artic Fox® Nederland heeft hiervoor diverse oplossingen beschikbaar.

Arctic Fox® In-Tank Fluid Warmers

De In-Tank Fluid warmers van Arctic Fox® kunnen dergelijke schade aan de hydraulische systemen op proactieve wijze voorkomen. De hydraulische vloeistoffen worden voor het starten eerst opgewarmd. De warmtewisselaars zorgen ervoor dat de overtollige warmte van de hete koelvloeistof wordt overgebracht naar de hydraulische vloeistoffen. Dit zorgt ervoor dat de kans op slijtage en cavitatie aan de pomp kleiner wordt. Cavitatie is het verschijnsel dat in een bewegende vloeistof de plaatselijke druk lager wordt dan de dampdruk van de vloeistof. Deze oplossing kan een hoge viscositeit van olie voorkomen.

Arctic Fox® Immersion Heaters

Voor koude hydraulische vloeistoffen kunnen ook industriële Immersion Heaters, zogenaamde dompelaars, worden gebruikt. Dit zijn elektrische verwarmingselementen die in de tank met hydraulische vloeistoffen worden geplaatst. De vloeistof wordt verwarmd door rechtstreeks contact met het element, net zoals bij motorblokverwarming. Industriële Immersion Heaters vereisen een wisselstroombron van 120 VAC of hoger afkomstig van een generator of het stroomnet.

Meer weten?

Wilt u meer informatie ontvangen over hoe u olie op de juiste viscositeit houdt? Neem dan vrijblijvend contact op. Onze experts informeren u graag hierover en geven u altijd een passend en professioneel advies. We zijn telefonisch te bereiken via +31(0)165559245 of per mail via info@arctic-fox.eu. We staan voor u klaar.

arctic fox® solutions

Houd olie op de juiste viscositeit

SNELLE LEVERING EN
WERELDWIJDE SUPPORT

Speak to an engineer

Contact met onze deskundige

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het uitgebreide productassortiment van Arctic Fox® Nederland of heeft u specifieke vragen over technische toepassingen? Neem contact op met een van onze deskundigen voor meer advies.

Advies aanvragen >
Sales support

Sales support

Heeft u vragen over de prijzen en leveringen van onze hoogwaardige producten, of wilt u een offerte op maat? Neem contact op met de salesadviseurs van Arctic Fox® Nederland voor direct advies.

Offerte aanvragen >
Technical data

Technische gegevens

Voor elk product van Arctic Fox® is een uitgebreide technische productbeschrijving beschikbaar. Deze kunt u downloaden in onze databank. Voor op maat gemaakte producten is deze informatie op aanvraag beschikbaar.

Ga naar downloads >